”Pyhä paikka”

Naisten keitaalla

21-24.07.2022

Kesän 2022 Klovniretriitti tapahtuu Naisten Keitaalla Vilppulassa, vanhojen kuusten helmoissa. Retriitillä työskennellään tänä vuonna erityisen paljon puiden ja muun luonnon kanssa – palaamme juurille, kehoon ja yhteyteen maan kanssa.

Pää hiljenee, kun keho maadoittuu, ja avaudumme kuulemaan sisäisiä ja ympäristöstä nousevia viestejä. Pyhitämme ajan levolle, hermostomme palautumiselle ja herkistämiselle. Niin ulkoisen kuin sisäisen olemuksemme fyysinen paikka muuttuu pyhäksi, kun puramme luomamme esteet elämän ja itsemme väliltä ja avaudumme todellisuuden maagisille ulottuvuuksille. Syvä nautinto kumpuaa jaetusta oikealla paikalla olemisen kokemuksesta.
Klovniretriillä tehdään itsetuntemustyöskentelyä klovninenät päässä. Klovnin arkkityyppi pohjaa arkaaiseen, eri kulttuureissa ja eri puolilla maailmaa esiintyvään trickster-hahmoon, jumalalliseen veijariin. Klovnin tehtävä on haastaa sekä yhteiskuntamme sosiaalisia normeja että omia henkilökohtaisia tottumuksiamme ja palauttaa meidät lapsenkaltaiseen, ihmettelevään läsnäolon tilaan.
Klovnina olemisen tila sallii alaspainetun, hävetyn ja epänormaalina pidetyn tulla näkyväksi, ilmaistuksi ja hyväksytyksi. Retriitillä synnytämme itsemme uudelleen ja synnytämme klovniheimon, jossa jokainen saa olla yksilö ja oman tiensä kulkija. Yhteisön voima tukee ja kannattelee jokaista omassa prosessissaan kohti laajempaa tietoisuutta ja rakkautta.
Klovniretriitille tullessaan ei tarvitse olla aiempaa kokemusta nenän kanssa työskentelystä. Emme opeta klovneriaa vaan sovellamme nykyklovneriaa, klovnin arkkityyppiä ja erilaisia voimauttavia harjoituksia sisäisen transformaation mahdollistamiseksi. Tervetuloa!

 

Klovniretriitillä tehdään nenä päässä ja ilman nenää:

-klovnimatkoja eli ohjattuja tutkimusmatkoja suhteessa ympäröivään tilaan
-klovnirituaaleja eli yhteisöllisiä, intentionaalisia ja toiminnallisia kokemustapahtumia
-erilaisia ryhmän kehittämiä itsetuntemusta syventäviä harjoitteita
-metsäkylpyjä
-piirityöskentelyä ja rummuttamista
-qigong-, jooga- ja meditaatioharjoituksia aamuisin
-klovnihoitojen tekemistä ja vastaanottamista
-pienryhmätyöskentelyä
-reflektiota ja sessioiden purkua, keskustelua ja esiin tulleiden asioiden käsittelyä
-saunomista, syömistä, metsässä samoilua, riippumatossa loikoilua ja tuleen tuijottelua, myös uimiseen on mahdollisuus
Ajankohta: 21.-24.7.2022
Paikka: Naisten Keidas Vilppulassa 
Ohjaajat: Suvi Leppänen, Erika Aalto, Saija Jäntti
Kurssipaikan emäntä: Marika Salo

Osallistujamäärä: 8-10

Retriittimaksu ja peruutusehdot
All inclusive:
*Early bird 420 € (ilmoittautuminen 15.5. mennessä)
*Late bird 500€ (ilmoittautuminen 7.7. mennessä)

-Varausmaksu 60 € maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, ja sillä varmistetaan paikka retriitillä. Varausmaksu palautetaan ainoastaan, jos retriitti joudutaan perumaan vähäisen osallistujamäärän tai järjestäjien sairastumisten vuoksi.

-Loppumaksu tulee olla maksettuna 7.7. mennessä, mutta myös osa-maksujärjestelyt ovat mahdollisia. 7.7. jälkeen myöskään loppumaksua ei palauteta paitsi jos osallistuja sairastuu (lääkärintodistus) tai retriitti joudutaan perumaan. (Tilalleen voi toki järjestää toisen osallistujan ja siten saada raha-asiat kompensoitua.)
ALV 24% sisältyy täysihoitomaksuun (200 €), muuten retriitinjärjestäjät ALV -vapaita.
–> Ilmoittautuminen ja tiedustelut: clownbeatretreat@gmail.com
-Huom. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä yhteystietosi, mahdolliset ruoka-ainerajoituksesi ja kyytitarpeesi. Kiitos!
KURSSIPAIKKA:
Kurssipaikkana toimii Naisten Keitaan kurssikeskus Mänttä-Vilppulassa, Marikan kotoinen pihapiiri rakennuksineen. Kursseilla yöpyminen tapahtuu saunamökissä, aitassa, tuvassa, siskonpedissä, tiipiissä tai omassa teltassa, halutessasi riippumatossa metsän siimeksessä. Illalla lämpiää puusauna ja klovnityöskentely tapahtuu tiipiissä ja ulkona metsässä, maaseudun rauhassa.
Kursseille on mahdollista tulla myös junalla tai bussilla, haku Vilppulan keskustasta järjestyy. Käytännön kysymyksiä paikasta, ruuasta ja asemalta hausta voi laittaa suoraan Marikalle: marika@naistenkeidas.fi.

 

JÄRJESTÄJISTÄ:

Clownbeat

Clownbeat on perustettu vuonna 2015 esittävän taiteen ammattilaisten kiinnostuksesta ja tarpeesta tutkia klovneriaa oman henkisen kasvun näkökulmasta. Vuosien varrella työskentely on kehittynyt ja avautunut, ja työn painopiste on viimeisten vuosien ajan ollut Klovniretriittien järjestämisessä. Tällä hetkellä on käynnissä myös toista kertaa toteutunut Klovnikasvuryhmä, vajaan vuoden kestävä itsetutkiskeluprosessi, johon retriiteille osallistuneet ovat tervetulleita.

Clownbeatin retriitit ja kasvuryhmät ovat joka kerta hieman erilaisia, sillä kuten elämäkin, työskentelymme muuntuu ja kehittyy alati. Erityislaatuista Clownbeatin työssä on se, että ohjaajat itsekin osallistuvat –mahdollisuuksien mukaan– klovnimatkoihin ja -rituaaleihin ja antautuvat prosesseille, mikä vähentää ryhmän hierarkiaa ja rikastuttaa yhteistä työskentelyä.

Suvi

Olen koulutukseltani teatteri-ilmaisun ohjaaja ja teatteripedagogi, ja klovneria kolahti minuun heti ensikohtaamisella vuonna 2005. Olen tutkijaluonne ja rakastan kokeilla uusia asioita, kehittää konsepteja ja soveltaa oppimaani. Minulla on kolmevuotias lapsi, jonka kanssa leikimme roolileikkejä ja tutkimme luontoa. Myös Clownbeat on eräällä tavalla minulle kuin lapsi, jonka kehitystä seuraan ihmeissäni ja kiitollisena. Näinä aikoina tärkein työ, jota teen, on työ itseni kanssa, mikä pohjimmiltaan on tietoista antautumista muutokselle. Yhdessä tämä työ on voimallisempaa – siksi haluan työskennellä Clownbeat-yhteisössä Saijan ja Erikan ja kaikkien klovniheimolaisten kanssa. Olen harjoittanut ja opiskellut qigongia ja erilaisia meditaatiotekniikoita vuosia, ja klovnityöskentelymme onkin syntynyt ja jatkaa uudelleensyntymistään taiteen ja henkisen harjoituksen yhteenliittoutumana.

Erika

Olen mm. nukketeatteritaiteilija, teatteripedagogi (TeM) sekä Clownbeat-ryhmän jäsen. Tällä hetkellä toimin taidepedagogina päiväkodissa sekä otan haltuuni talon rakentamisen taitoa. Juureva käsillä tekeminen ja tunteminen, hoitamisen haasteet ja jooga ovat tämänhetkisiä keskeisiä läsnäolevia elementtejä elämässäni. Arjen emotionaalisesti haastavissa hetkissä toivoisin muistavani että näkymätön klovninenä auttaa aktivoimaan myötätunnon ja lempeän ihmettelyn tilan. Salainen unelmani on istua metsässä kylliksi, tulla osaksi, niin että linnut tekevät minuun pesän.

Saija
Minulle klovneria on yksi työkalu itsetuntemukseen ja tietoiseen työskentelyyn siinä missä meditaatio, jooga tai muu perinteinen traditio. Innostun yhä uudelleen tämän pyhän veijarin valtavasta potentiaalista tuoda näkyviin syväksi juurrutetun ego-rakenteemme ja siihen liittyvät jähmeät tavat olla ja tarkastella maailmaa. Olen moderni veijari-seikkailija itsekin ja viimeiset vuodet olen vaellellut ympäri maailmaa, punainen nenä aina laukussa. Fyysinen työnkuvani on tällä hetkellä moninainen ja liikkuu esittävän taiteen ja holistisen tietoisuustyöskentelyn maastoissa. Opetan klovneriaa/teatteria, vedän naisten piirejä, teen rituaali sekä seremonia -työskentelyä ja toimin energiahoitajana. Koulutukseltani olen teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja ollut Clownbeatin jäsen sen perustamisesta asti

Naisten Keidas

21.-24.7.2022  ”Pyhä paikka” Klovniretriitti  
Early bird 420 € (ilmoittautuminen 15.5. mennessä)
Late bird 500€ (ilmoittautuminen 7.7. mennessä)

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: clownbeatretreat@gmail.com

max 10 osallistujaa

Sijainti

Mänttä-Vilppula, Pirkanmaa

Yhteys

(+358) 505266563
Jätä soittopyyntö tekstiviestillä.

Seuraa