IFS-ohjaus

 Se tunne, kun aistin ja näen asiakkaan silmissä tunnistamisen omasta itseydestään, tunnistamisen kotona olemisesta omassa kehossaan.
Välähdyksen sisäisestä, loputtomasta tilasta ja myötätunnosta.
Sen kauneuteen ja koskettavuuteen  ei ole sanoja.”

Tunteiden ja sisäisten osien käsittelyä myötätuntoisella ja voimistavalla tavalla

Meissä kaikissa asuu monia erilaisia, keskenään vuorovaikutuksessa olevia osia, jotka rakentavat sisäistä todellisuuttamme. Ne värittävät sisäistä puhettamme, voivat tuntua kehollisina tuntemuksina ja saattavat tiedostamatta ohjata elämäämme. Suurin osa näistä osista on muodostunut lapsuus- ja nuoruusvuosina kokemuksien, ympäristön ja kasvatuksen kautta. Jotkin osat ovat voineet rakentua myöhemmin aikuisiällä. Jokaisella osalla on oma kokemuksensa elämästä ja moni näistä osista elää edelleen varhaisvuosien energiassa. Usein osat ovat ristiriidassa keskenään. Nämä sisäiset ristiriidat voivat purkautua esimerkiksi levottomuutena, ahdistuksena, riippuvuuksina sekä erilaisina kipuina kehossa.

Ohjaukset tapahtuvat etäyhteydellä tai kotivastaanotolla Vilppulassa.

”Minun sessioni Marikan kanssa ovat olleet kauniita ja syvästi transformoivia. Marika pitää tilaa ja ohjaa sisäistä dialogia lämmöllä, myötätunnolla, kärsivällisyydellä, uteliaisuudella ja keskittyneellä läsnäololla. Voin lämpimästi suositella häntä facilitaattoriksi sisäiseen, terapeuttiseen ja parantavaan työhön.”

Minna 43

”Olen ollut Marikan ifs-ohjauksessa. Marikalla on upea taito luoda turvallinen tila koko ohjauksen ajaksi. Marikan ääni ja tapa puhua ovat juuri niin sensitiiviset kuin tarvitaan. Ifs on tuntunut voimakkaalta, mutta rakkaudelliselta tavalta tutustua omaan itseen ja parantaa omaa elämää käsittelemällä kipeitä asioita.”

Kaissu

”Anonyymisti voin sanoa että
IFS-ohjaus antoi työkaluja sisäisen maailman tarkasteluun. Menetelmä on lempeä ja se auttaa hahmottamaan sisäisiä prosesseja uudella tavalla.”

”Tiedostin pään sisäistä ”keskustelua” ja et siellä on paljonkin porukkaa..Niiden kuulluksi tuleminen oli se juttu. Olo rauhoittui heti.”

Mies 47

”Olen itselleni ikuisesti kiitollinen, että lähdin kokeilemaan IFS-terapiamallia. Olen myös äärimmäisen kiitollinen siitä, että tällaiseen on mahdollisuus.

Matkani on vasta alussa, ja se on pitänyt sisällään niin varjoa kuin valoakin. Tämä matka itseen on ollut kuitenkin kaikin puolin tosi mielenkiintoinen. Se on ollut päräyttävä, selkeyttävä, voimaannuttava, armollisuutta, rakkautta sekä myötätuntoa niin itseä kuin muitakin kohtaan lisäävä, tietoisuutta ja ymmärrystä laajentava seikkailu. Olen saanut päiviini rauhaa, vapautta, tyytyväisyyttä, iloa, riemua, tanssia ja laulua. Näitä ei elämässäni juurikaan näkynyt aikaisemmin. Alkuun IFS tuntui hieman oudolta, mutta jo yhden kerran jälkeen tunsin ja ymmärsin vaikutuksen. Vain yksi ohjaus voi muuttaa ja mullistaa maailmaa, sekä omaa olotilaa valtavasti. Koen, että olen saanut parista ohjauksesta enemmän kuin kolmen vuoden terapiasta yhteensä.

Ohjaus tapahtuu luottamuksen, kunnioituksen ja ymmärryksen ilmapiirissä. Kohtaamiset ovat lämminhenkisiä, läsnäolevia ja arvostavia. En voi kuin suositella ihan jokaiselle!”

Maria

”Marika on ollut lempeä, turvallinen opas matkalla oman itseni syvyyksiin. Yllätyksekseni olen kohdannut itsestäni osia, jotka ovat kantaneet kipuansa ihan jopa kohtuajasta asti. Myötätuntoinen ja hyväksyvä keskustelu, jonka ohjattuna ja tuettuna saan aina yhden osan kanssa kerrallaan käydä, auttaa osaa rentoutumaan ja päästämään taakastaan irti. Sisälleni tulee rauha, lisää tilaa hengittää ja ymmärrys siitä, että kaikki minussa on rakasta. Synkimmätkin haavat lähtevät paranemaan, kun kohtaan kivun enkä kiellä sen olemassaoloa. Olen ikuisesti kiitollinen Marikalle näistä koetuista hetkistä.”

Suvi 32

”Jo ensimmäisestä IFS-ohjauksesta koin saaneeni enemmän kuin usean vuoden psykoterapiassa. Olen kuin uusi ihminen ja takana on vasta kolme ohjausta.”

Nainen, 62 v

Tiedätkö, että sinussa on myös olemassa vakaa, myötätuntoinen, lämmin, loputon tilan ja viisauden kohta, josta huokuu aito rauha ja välittäminen?

Ifs-ohjauksessa etsitään, havainnoidaan ja vahvistetaan Itseyden tilaa sinussa.

Itseydestä käsin sisäisten osien kuuntelu on kuin toisi vakaan, turvallisen ja selkeän aikuisen lapsilauman keskelle .

Matkalla nousee tunteita, ja sinulla on mahdollisuus päästä kokemaan niitäkin tunteita ja muistoja, jotka on piilotettu syvälle psyyken uumeniin. Tunteiden ja osien kohtaaminen tehdään sisäisen luottamuksen kasvaessa, kunnioittaen jokaisen osan tarinaa ja kykyä luopua sen kantamasta taakastaan. Yksi tunne kerrallaan, step by step.

Alat vähitellen tekemään eroa todellisen itsesi ja sinussa vaeltelevien tunteiden ja osien välille.

Alat tiedostamaan herkemmin, milloin sinussa olevat ”päiväkotilapset” ottavat vallan.

Osien ja tunteiden kohtaamisen kautta saat uutta tietoa ja ymmärrystä suhteessa itseesi ja käyttäytymiseesi. Usein sisäinen puhe, joka saattaa näyttäytyä ajatusten sekamelskana, helpottaa ja hiljenee. Osat sinussa alkavat ulkopuolisen turvan sijaan kääntymään todellista Sinua, Itseyttäsi kohti. Voit ajatella nämä osat myös sisäisinä lapsina, jotka vähitellen saavat luottamuksen, ilon ja rohkeutensa takaisin.

On myös kehollisesti keventävää tuntea vihdoin padotut tunteet, turvallisesti kärsivällisessä ohjauksessa.

Ifs-ohjaus on sisäinen, kokemuksellinen ja henkinen prosessi, joka heijastuu ajattelun ja toimintamallien muutoksen kautta kokonaisvaltaisesti koko elämääsi. Ohjaus perustuu IFS:n ( Inner Family Systems) kuvaan ihmisen psyykestä. Olen valmistunut IFS-informoiduksi ohjaajaksi.

 

IFS-ohjauksessa laskeudut kuuntelemaan sisäistä maailmaasi ja niitä tarinoita, mitä systeemisi haluaa sinun tietävän. Voit istua, maata, sulkea silmät tai kuunnella, mikä on parasta sinulle juuri siinä hetkessä.

Autan sinut laskeutumaan sisälle päin ja olen tukenasi myötätuntoisesta, selkeästä ja agendattomasta paikasta. Yhdessä kanssasi luotu tila mahdollistaa osien esille tulemisen ja kääntymisen puoleesi. Ohjaus tapahtuu systeemisi tahdissa kunniottaen portinvartioiden rooleja ja huolenaiheita. Voit olla turvallisin mielin ohjauksen etenemisen suhteen, sillä portinvartijasi tietävät, mikä on sinun parhaaksesi. Näin ollen et tule avanneeksi ns. Pandoran lipasta. Voit tuoda ohjaukseen selvän aiheen mukanasi tai voit uteliaisuudesta käsin laskeutua kuulemaan, mitä osat haluaisivat sinun tietävän tai muistavan. Yleensä ulkoisen maailman tapahtumat, ja niistä esiin tulleet reaktiot, viitoittavat ohjauksesi suuntaa, mutta koskaan ei voi lopullisesti tietää, mitä tapahtuu. Yllätyksellisyys onkin yksi sisäisen maailman ihanista asioista!

Ohjaukset tehdään Zoomin kautta. Olen todennut Zoomin kautta tapahtuvan ohjauksen toimivan yhtä hyvin kuin kasvotusten olemisen. Välillä se toimii jopa paremmin, kun saat olla omassa kodissasi ja kokea näin vielä enemmän turvaa.

Suuri osa asiakkaistani on kokenut saaneensa yhdestä ohjauksesta enemmän apua kuin vuosien psykoterapiasta. Moni on siis kokenut elämänsä muuttuneen merkittävästi ilman pitkää terapiaprosessiakin. Toisille työskentelystä sisäisen systeemin kanssa on puolestaan tullut elämäntapa.

IFS-menetelmä on tieteellisesti vaikuttavaksi todettu psykoterapiamalli. Se ei ole Kela-korvattava terapiamuoto enkä ole psykoterapeutti, joten IFS-ohjaus ei ole Kela-korvattava.

Tervetuloa kokeilemaan!

 

Marika

 

Lisätietoa IFS:stä:

– Englanniksi IFS-Instituutin sivuilta

Podcastista ”Kahden maailman välillä”

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA

“ Jokainen tunne ja kokemus on tervetullut.
On eri asia ymmärtää ja analysoida tunteita, kuin sallia niiden tulla eläviksi ja koetuiksi meissä.
Se on tie todelliseen vapauteen.”

Liity tästä sähköpostilistalle!

Liity tästä sähköposti- listalle!

Sijainti

Mänttä-Vilppula, Pirkanmaa

Yhteys

(+358) 505266563
Jätä soittopyyntö tekstiviestillä.

Seuraa